קופת גמל-תיקון 190
קצבת הזקנה מהווה רכיב מרכזי בתמיכה הכלכלית לאחר הפרישה, ולכן לחיסכון הפנסיוני תפקיד קריטי בתכנון העתיד הכלכלי של כל אזרח. לנוכח חשיבות זו, משרד האוצר קידם בשנת 2012 את תיקון 190 לפקודת מס הכנסה – מהלך שנועד להחזיר את האטרקטיביות לחיסכון באמצעות קופות הגמל ולעודד העברת חסכונות נצברים לתוך אפיק זה, תוך מתן גמישות בהנזלת הכספים.
תיקון זה נחשב לאחת מהטבות המס המשמעותיות ביותר עבור ציבור הפורשים ואלו המתקרבים לגיל פרישה, שכן הוא מעניק יתרונות משמעותיים בעת הפקדה ומשיכה של כספים בין אם כקצבה חודשית ובין אם כמשיכה חד-פעמית.
מי מתאים לחסוך בתיקון 190?
על מנת ליהנות מהטבות התיקון בין אם במשיכת הכספים כקצבה או בין אם במשיכה חד פעמית יש לעמוד בשני תנאים: גיל הלקוח הוא 60 ומעלה ובנוסף, ללקוח קיימת קצבה פנסיונית מזערית בפועל שכיום, בשנת 2025, עומדת על 5,183 ₪.
יתרונות השקעה במכשיר:
1. קצבה פטורה ממס – משיכת הכספים הצבורים בקופה כקצבה פטורה ממס.
2. משיכה חד פעמית – מעל גיל 60 במיסוי מופחת – 15% נומינאלי במקום 25% ריאלי.
3. ניודים ומעברים – מעבר בין בתי השקעות ובין מסלולי השקעה ללא אירוע מס.
4. דמי ניהול – נמוכים ונוחים ביחס לאלטרנטיבות השקעה אחרות.
5. הטבת מס בהפקדה – בכניסת הכספים הראשונה לקופה ניתן לקבל החזר מס.
6. העברה בין דורית – במקרה שנפטר העמית לפני גיל 75 יקבלו המוטבים את הכספים והרווחים בפטור מלא ממס. באם נפטר העמית מעבר לגיל 75 המוטבים "יכנסו לנעליו" ויעמדו לזכותם האפשרויות הבאות: קבלת הכספים בצורה חד פעמית במיסוי 15% נומינאלי או משיכת הכספים כקצבה פטורה ממס.
הביצוע – אדם המעוניין להשקיע את כספיו בצורה אטרקטיבית וחכמה יכול לבצע הפקדה לקופת גמל בין אם בצורה חד פעמית או עם הוראת קבע וליהנות מיתרונות התיקון לחוק וכמובן גם מהיתרונות הקיימים בקופות הגמל.